latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:59 | Аутор: РТРС

Пале-бесплатна школа кошарке за основце

Паљански КК "Пале" препознатљив је по својој школи кошарке. Поводом октобра мјесеца кошарке и Свјетског првенства, овај клуб је организовао бесплатну школу кошарке која је пробудила и оне који нису помишљали да до сада узму лопту у руке.

 Овај, иако млад, клуб остварује запажене резултате у раду са млађим категоријама. Група ентузијаста и бивших кошаркаша сво своје знање преноси на дјецу, па су тако два играча која су поникла у овом клубу, иако малољетни, постали тражени у европским клубовима. Александар Баричанин отишао је у Русију док је Његош Сикираш један од три најталентованија кадета Европе.

 Већина дјеце почела је да тренира овај спорт на наговор родитеља. Међутим, иако су релативно кратко у кошарци, увидјели су праве чари овог спорта. Кажу да тренирају како би достигли, па чак и надмашили своје узоре, који су углавном чланови кошаркашке репрезентације Србије.

 Акција бесплатне школе кошарке трајаће до краја октобра. Тренери кажу да се у појединцима већ назире велики таленат. Ко зна, можда неко од ових малишана у будућности буде играо раме уз раме са неким од највећих имена овог спорта.