latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:25 | Аутор: РТРС

К.Варош: Плинска боца разрушила кућу, провријеђена једна особа

Једна особа је повријеђена у експлозији плина која се догодила у јутарњим часовима у Новом Селу код Котор Вароша.

Од силине експлозије опекотине по глави и рукама је задобио четрдесетпетогодишњи Винко Кавеџија, који сам живи у породичној кући. Прије експлозије, од чије јачине је уништена комплетна страна куће, прозори, намјештај и столарија, Винко је осјетио цурење плина. По његовим ријечима није било времена да се брже реагује.

Све се десило када је Винко желио себи припремити доручак. У том тренутку је осјетио мирис плина и када је желио да искључи прекидач на шпорету дошло је до екплозије.

Како нам је рекао Винко све што је успио у том тренутку да уради је да изађе са друге стране куће, из дневног боравка, јер је то био једини излаз.

Експлозија плина у кући Винка Кавеџије

Први комшија, Зоран Томић, је чуо експлозију и одмах обавијестио станицу полиције и ЈУ Дом здравља Котор Варош, који су повријеђеног Винка транспортовали у Универзитетску болницу Клиничког центра Бањалука.

Након указане помоћи Винко је пуштен уз констатацију да није било ломова и да су опекотине блажег степена.

Винков отац Стипо, који је власник куће, одмах након што му је јављено о трагичном догађају, стигао је из Загреба на мјесто несреће. Он нам је потврдио да није било кварова на инсталацијама и да ништа није указивало на овакву несрећу.

"Најбитније је да је мој Винко остао жив. Захваљујем се комшији Зорану Томићу који је на вријеме обавијестио полицију и службу хитне помоћи. Штета на кући је велика, пред нама је тежак период да то санирамо", истакао је Стипо Кавеџија.

Из полиције је потврђено да нема елемената кривичног дјела.