latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:01 | Аутор: РТРС

Поново штрајк у Партизану

Радници ФК Партизан, запослени у спортском центру "Земунело", ступили су у генерални штрајк због неисплаћених зарада.
Драган Ђурић - Фото: B92
Драган ЂурићФото: B92

Незадовољни обећањем Управе о динамици исплате заосталих зарада укупно 40 запослених у Партизановом тренинг комплексу у уторак обуставило је рад, преноси портал "Моцартспорт".

Састанак са генералним секретаром Дарком Грубором и чланом Управног одбора клуба из Хумске 1 Бранком Ружићем, није донио жељени договор.

Послије тога радници окупљени у Самостални синдикат запослених ријешили су да посегну за радикланим мјерама, тако да од уторка ујутро у Земунелу штрајкују радници задужени за одржавање терена, портири, кувари, конобари, спремачице... Тренери млађих категорија још се нису одлучили на овај корак, наговијештено је да ће и они у штрајк од 20. септембра.

Запосленима у Земунелу Партизан дугује четири плате, Управа је на састанку предложила да једну и по уплати у петак или понедјељак, још једну и по до 15. октобра.

Представници Синдиката се са тим приједлогом нису сложили и пошто су обавијестили своје саборце ступили су у штрајк. И то само два дана уочи сусрета са Тотенхемом, па остаје да се види да ли ће предсједник Драган Ђурић или неко од руководилаца успјети да ријеши проблем до поподневних сати, за кад је заказан тренинг екипе Марка Николића.

За разлику од Земунела, запослени у Радној заједници на стадиону у Хумској раде нормално.