latinica  ћирилица
15/09/2014 |  19:17 | Аутор: Агенције

Мутабџија задовољан стањем у школама

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија задовољан је стањем у образовним институцијама на подручју Добоја, које је највећим дијелом нормализовано.
Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија - Фото: СРНА
Министар просвјете и културе Републике Српске Горан МутабџијаФото: СРНА

Мутабџија, који борави у радној посјети Добоју, рекао јe да је четири мјесеца након поплава почела са нормалним радом Основна школа "Свети Сава", те да је иста ситуација и у Јавној предшколској установи "Мајка Југовића", која је оспособила један објекат.

"Очекујем да се ускоро нормализује ситуација у Основној Школи `Доситеј Обрадовић`", рекао је Мутабџија и додао да ће у првој седмици октобра почети са радом и Основна школа "Вук Стефановић Караџић".

У четири средње школе - Угоститељској и трговинској, Економској, Саобраћајној и електро-техничкој и Техничкој школи, које се налазе у објекту некадашњег Средњошколског центра, настава би у пуном капацитету требало да почне у понедељак, 22. септембра.

Директор Основне школе "Свети Сава" у Добоју Дражана Михајловић рекла је да је данас у овој установи настава кренула редовно у три смјене са часовима од 45 минута.

Мутабџија је током радне посјете Добоју посјетио Основну школу "Свети Сава", зграду у којој су смјештене четири средње школе и вртић "Мајка Југовића", гдје је са директорима ових установа разговарао о актуелним питањима у образовању.