latinica  ћирилица
15/09/2014 |  18:58 | Аутор: СРНА

М.Град: Одиграна представа "Мачак у чизмама"

Представу "Мачак у чизмама" одиграли су вечерас у Мркоњић Граду чланови Дјечије драмске креативне радионице Народне библиотеке из Козарске Дубице, у оквиру Шестог фестивала дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске "Септембарски дјечији сусрети у Мркоњић Граду".
Представа "Мачак у чизмама" - Фото: СРНА
Представа "Мачак у чизмама"Фото: СРНА

Представа је настала по бајци "Мачак у чизмама", а у режији Гордане Батић.

Директор Народне библиотеке из Козарске Дубице Данијела Балабан рекла је да је у Дјечијој драмској креативној радионици учествовало 13 ђака, глумаца, ученика петих разреда.

"Одиграли су представу која говори да један мали човјек уз помоћ мудрости и лукавства може да изазове промјене", истакла је Балабан.

На фестивалу, који се завршава у сриједу, 17. септембра, биће одигране и представе "И дјевојчице играју фудбал" у извођењу НВО "Миленијум" из Српца, "Мала принцеза" Драмске сцене СПДК "Просвјета" из Прњавора, "Јежева кућица" Дјечијег драмског студија из Мркоњић Града и "Зачарана принцеза" Зворничког драмског позоришта.

Посљедњег дана фестивала жири ће прогласити побједнике, биће додијељено шест награда – за најбољег глумца, глумачку будућност, режију, сценографију, костим и драмски текст. У оквиру фестивала биће одржани округли столови и радионице.

Организатор фестивала је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ општина Мркоњић Град и Министарство провјете и културе Републике Српске.