latinica  ћирилица
15/09/2014 |  15:55 | Аутор: РТРС

У уторак промјенљиво

Сутра ће у Републици Српској бити промјенљиво облачно и претежно суво вријеме, с повременом кишом у сјеверним крајевима, а у јужним предјелима сунчано.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро промјенљиво облачно на сјеверу понегдје и претежно облачно, а од југозапада до југа и претежно ведро уз малу до умјерену облачност. Око ријека и по котлинама магловито. Пријеподне и средином дана ће бити углавном суво уз промјенљиву до претежну облачност уз сунчане периоде, на југу сунчано. Поподне могућа краткотрајна слаба киша или покоји пљусак, понегдје у Посавини, на југу и западу Крајине, те понегдје на истоку. У већини предјела остаће суво. Према вечери раслојавање облака, што ће погодовати појави магле у брдско планинским предјелима и по котлинама, те формирању ниске облачности, у централном појасу. У осталим предјелима биће мало до умјерено облачно.

Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни, у планинском појасу до умјерен сјевероисточни. Најнижа температура ваздуха од 9 Ц до 14 Ц, у вишим предјелима хладније од 5 Ц. Највиша дневна температура од 17 Ц до 22 Ц, на југу око 25 Ц, у вишим предјелима од 13 Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Јутро промјенљиво уз умјерену до претежну облачност. Током дана уз сунчане периоде, а поподне и увече облачније када постоји могућност слабе краткотрајне кише. Вјетар слаб сјеверни. Најнижа температура ваздуха око 13 Ц, а највиша дневна око 20 Ц.