latinica  ћирилица
15/09/2014 |  09:23 | Аутор: РТРС

Колаковић: Не можемо бити задовољни

Селектор одбојкаша Србије, Игор Колаковић, рекао је да девето мјесто на Свјетском првенству није задовољавајућ резултат и да је играчима најтеже јер су очекивања била велика.

"Девето мјесто је резултат који никога не може да задовољи. Предано, дуго и са великом амбицијом смо радили. Нисмо добро подносили тешке ситуације у мечевима, брзо смо се предавали и то је обиљежило нашу игру. Жао ми је због тога јер смо били препознатљиви по борби и истрајности" - рекао је Колаковић након посљедње утакмице у Лођу.

Србија је поражена од Ирана са 3:1 у сетовима у посљедњем колу Групе Е друге фазе Свјетског првенства у Пољској.

"Сигуран сам да је играчима најтеже, очекивања су била велика. Свјетско првенство је на сваке четири године и жао ми је што смо га на овакав начин завршили. Искрено се надам да ћемо сви извући поуке" - казао је Колаковић, преноси Бета.

Селектор је навео да је посљедњом утакмицом са Ираном задовољан јер је могао да пружи шансу играчима који су имали мању минутажу раније током шампионата.

"Могу да будем задовољан, играчи који нису пуно минута провели на терену до сада имали су своје роле. Заслужили су већу минутажу на Свјетском првенству, а против Ирана су је искористили на прави начин" - додао је Колаковић.