latinica  ћирилица
14/09/2014 |  13:47 | Аутор: СРНА

ЦЈБ Добој - Због пуцњаве више лица на информативном разговору

Више лица позвано је на информативни разговор ради расвјетљавања јутрошње пуцњаве у Улици Југ Богдана у Добоју, гдје је полиција на лицу мјеста пронашла трагове крви, рекао је начелник Центра јавне безбједности Добој Горан Ђурковић. Лице на које је пуцано још није пронађено, тако да није познато да ли је ријеч о рањавању или убиству.

Ђурковић је навео да је, према до сада прикупљеним оперативним сазнањима, у тучи учествовало лице чији су иницијали В.П. са подручја Добоја и једно за сада непознато лице.

"То непознато лице нанијело је повреде ватреним оружјем В.П. након чега га је уз помоћ за сада непознатих особа одвезло у непознатом правцу", рекао је Ђурковић.

В.П. је од раније познат полицији, а осуђиван је за разбојништва и друга кривична дјела. Иначе служи затворску казну, а сада је био на допусту.

Ђурковић је истакао да припадници добојског Центра у сарадњи са припадницима Управе криминалистичке полиције Бањалука интензивно раде на идентификовању и проналаску лица која су учествовала у тучи и пуцњави.

Интензивно се ради и на расвјетљавању свих чињеница и околности у вези са овим догађајем.

Ђурковић је подсјетио да је јутрос нешто прије шест часова Полицијској станици Добој један пријављено да је у Улици Југ Богдана у непосредној близини раскрснице са Улиcom Кнеза Лазара, након туче два лица, једно лице остало да лежи на улици.

Он је напоменуо да полиција није затекла учеснике догађаја, али су на лицу мјеста пронађени трагови крви.

"Даљом провјером у здравственим установама у Добоју и околним мјестима утврђено је да није било пријема лица која би евентуално била повријеђена у тучи", додао је Ђурковић.

О свим прикупљеним сазнањима обавијештен је дежурни тужилац који је наложио да буду предузете све мјере и радње на расвјетљавању овог догађаја.