latinica  ћирилица
13/09/2014 |  09:11 | Аутор: СРНА

У другом дијелу дана погоршање времена

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне углавном бити суво вријеме са више сунчаних периода, а у другом дијелу дана очекују се пљускови са грмљавином.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Метеоролози наводе да је понегдје на сјеверу и сјевероистоку могуће израженије грмљавинском невријеме, праћено појачаним вјетром, а у појединим мјестима могућ је и град.

Најнижа температура ваздуха од осам до 16, а највиша дневна од 16 на западу до 26 степени Целзијусових на југу и истоку, наводе из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У Требињу је у протекла 24 часа пало 70 литара кише по метру квадратном, а обилних падавина било је и на Мраковици - 43 литра, у Источном Дрвару 42 и у Бањалуци 40 литара по метри квадратном.

У Рибнику и Дринићу пало је 35 литара, Билећи 28, Мркоњић Граду 26, Гацку и Новом Граду 22, Српсцу 21, на Чемерну 20, у Добоју 11, а у Невесињу 10 литара по метру квадратном. Киша је падала и у Калиновику, на Сокоцу, у Бијељини, на Хан Пијеску, у Рудом. Слабијих падавина било је и у Зворнику и Вишеграду.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а понегдје у Херцеговини било је слабе кише.

Југ је јутрос било топлији у односу на остале крајеве - у Неуму је у осам часова измјерено 20 степени, а у Мостару и Чапљини 19 степени.

У Бијељини, Требињу, Вишеграду и Горажду било је 17 степени, Добоју, Градачцу, Сарајеву, Сребреници, Зворнику 16, Српцу, Билећи, Рудом, Тузли и Зеници 15, а у Бањалуци, на Сокоцу и у Ливну 14 степени.

На Хан Пијеску, Иван-седлу, у Гацку и Бихаћу измјерено је 13 степени, у Калиновику, Новом Граду, на Чемерну 12, на Мраковици, у Мљечаници, Рибнику, Дринићу, Купресу, Бугојну, Невесињу 11, у Мркоњић Граду 10, у Источном Дрвару девет и на Бјелашници шест степени Целзијусових.