latinica  ћирилица
12/09/2014 |  17:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Коељов роман "Прељуба" од данас и на српском језику

Најновији роман бразилског писца Паула Коеља "Прељуба", већ се налази на врху топ листа најпродаванијих књига, а од данас је доступан читаоцима у Србији.

Роман "Прељуба" говори о љубави, заљубљености, авантури и кризи средњих година.
Аутор више бестселера, дјела продатих широм свијета у тиражу више од 150 милиона примјерака, објављена у 170 земаља и преведена на више од 80 језика, Коељо је данас међу најпопуларнијим писцима, његови романи имају дозу поетског, али су прије свега значајни због универзалне поруке.

О новом роману Коеља његов српски издавач каже да је провокативна и интригантна прича о вјечитом питању није ли управо "ова љубав" она права, у којем Коељо испитује нове границе женске невјерности. Први пут један аутор користи друштвене мреже да би смислио заплет и своје ликове.

Нови роман прослављеног писца је зачуђујућа прича о томе како изгледа имати све а бити несрећан. Линда је удата за богаташа, има двоје дјеце, ради као новинарка и рекло би се да има савршен брак. Међутим, сваког јутра када отвори очи, Линда пожели да их одмах затвори и не устане из кревета, њу гуши рутина, монотонија, осјећа равнодушност према свему.Све се мијења када у њен живот "ушета" успјешни политичар, њен дечко из средњошколских дана. Она открива љубавну страст и суочава се са изборима који ће промијенити њен живот.

Коељо (67) је рођен у Рио де Женеиру у Бразилу, аутор је неколико наслова који спадају у најчитаније књиге нашег времена. Међу њима су "Дневник једног чаробњака" и "Алхемичар" који су га и учинили свјетски познатим.
Добитник је бројних престижних међународних награда. Изабран је за члана Бразилске књижевне академије 2002. године, а од 2007. године је амбасадор мира Уједињених нација.

Признање Гинисове књиге рекорда за најпревођенијег аутора једног романа ("Алхемичар") додијељено му је 2009. године. Такође, он је и аутор кога прати највише људи на друштвеним мрежама.