latinica  ћирилица
12/09/2014 |  15:30 | Аутор: Спортска централа

ДК: Лајовић довео Србију у вођство

Душан Лајовић је са 3:0 у сетовима савладао је Јукија Бамбрија и довео Србију у вођство против Индије у мечу плеј-офа за опстанак у Свјетској групи Дејвис купа.

Обојица тенисера су помало смушено ушла у меч и правила доста грешака. Први је до брејка дошао Индијац у трећем гему, али је већ у сљедећем Лајовић узвратио. Од тог тренутка наш тенисер је у потпуности преузео контролу над мечом и чинило се да ће лако привести сет крају, али су се у деветом гему појавили проблеми и искористио је тек осму сет лопту на свој сервис.

Била је примјетна разлика у квалитету двојице играча, наравно у корист српског тенисера. Лако је два пута одузео сервис противнику и дуплирао предност у сетовима.

Бамбри се није предавао у трећем сету и дјеловао је боље. Први је дошао до брејка, водио је са 4:1, но није дуго успио да сачува предност пошто је Лајовић добио наредна три гема. Новим брејком наш тенисер долази до вођства од 6:5, а затим на свој сервис користи другу меч лопту за побједу послије нешто више од два сата игре.