latinica  ћирилица
12/09/2014 |  15:25 | Аутор: РТРС

У суботу киша, јачи пљускови на истоку

Нестабилно вријеме сутра се очекује у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, јачих пљускова биће на истоку, око ријеке Дрине, гдје је могућ и град.

Послије обилне кише која ће падати током ноћи, ујутро ће падавине постепено престати, па ће пријеподне бити суво уз сунчане периоде. Током поподнева поново ће бити пљускова са грмљавином, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Пљускови ће се премјештати од југозапада ка истоку. Јачих ће бити око ријеке Дрине уз могућу појаву града.

Најнижа температура ваздуха од девет до 16, а највиша дневна од 16 на западу до 25 степени Целзијусових на југу и истоку.

Метеоролози су и за наредне дане прогнозирају облачно вријеме и у поједним крајевима слабу кишу, а више сучаних интервала и мало топлије очекује се у уторак.

У Бањалуци је у 14.00 часова измјерено 18 степени, као и у Новом Граду, Купресу, Бихаћу, Санском Мосту, Билећи и Калиновик.

На Хан Пијеску, у Требињу, Приједору, Српцу, Дринићу, те на Иван-седлу измјерено је 19 степени, а у Дрвару, Рибнику и Градачцу 20, док је у Бијељини, Мркоњић Граду, на Сокоцу и у Зворнику био 21 степен.

У Добоју, Фочи, Ливну и Тузлу у 14.00 часова измјерена су 22, Бугојну 23, Сарајеву и Рудом 24, Јајцу, Вишеграду и Сребреници 25, а у Мостару, Неуму, Зеници и Чапљини 26 степени Целзијусових.