latinica  ћирилица
12/09/2014 |  13:38 | Аутор: СРНА

Источно Ново Сарајево: Нови водовод у Клеку

У насељу Клек у Источном Новом Сарајеву у рад је пуштен новоизграђени водоводни систем Тилава - Клек, чиме је ријешен проблем снадбијевања водом четрдесетак домаћинстава.

Изградња система финансирана је из општинског буџета са око 113.000 КМ. Постављен је цјевовод од скоро три километра дужине, а капацитет резервоара је 60 метара кубних.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић је пустио систем у рад, нагласивши да сада треба ријешити и проблем водоснабдијевања дијела домаћинстава у Горњем Клеку, што ће покушати у сарадњи са предузећем "Водовод и канализација".

Према његовим ријечима, циљ је да у наредне двије године у овом дијелу мјесне заједнице буде ријешен проблем водоснабдијевања сваког становника да би несметано могли да функционишу и баве се пољоприведом, за коју ово подручје има потенцијал.

Ђосић је напоменуо да је изградња водосистема у Клеку завршена прије рока, а да је у току и изградња игралишта у насељу Топлик, које би требало да буде завршено у наредних 20 дана. Вриједност тог пројекта је 65.000 КМ.

Директор предузећа "Водовод и канализација" из Источног Новог Сарајева Јован Катић истакао је велики значај изградње водосистема у Клеку, који је представљао велики проблем, посебно љети када су цистерне морале да довозе воду.