latinica  ћирилица
12/09/2014 |  09:10 | Аутор: Б92

СП: Србија против Француске за финале

Кошаркашка репрезентација Србије вечерас од 22 сата игра са Француском у полуфиналу Свјетског купа.
Србија - Бразил - Фото: Beta/AP
Србија - БразилФото: Beta/AP

Послије убједљивих побједа над Грчком и Бразилом, Србија жели да се реваншира "триколорима" за пораз из групе и да први пут од Индијанаполиса 2002. дође у финале Свјетског првенства. Пренос на РТРС у 21,50.

"Бразилци и Французи нису много различити. Имају сличан стил игре, воле центри да проиграју центре. Борис Дијао је њихов плејмејкер и душа тима. Веома интересантни играчи улазе екипу. Треба очекивати сличну утакмицу оној у Гранади. Међутим, мислим да ми играмо мало другачије него у Гранади", изјавио је селектор Александар Ђорђевић.

Капитен репрезентације Србије, Ненад Крстић каже да сви у тиму једва чекају меч са Француском, а Дејан Бодирога вјерује у пласман у финале.

Селектор Француске Венсан Коле сматра да су обје екипе напредовале у односу на меч у групној фази, а један од нових адута Француза јесте и Руди Гобер.

Судије ће бити Бразилац Кристијано Марањо, Аргентинац Алехандро Ћити и Грк Христос Христодулу.

Побједник дуела Србија – Француска састаће се у недјељу у финалу са браниоцем титуле, репрезентацијом САД, која је у четвртак у првом полуфиналном мечу савладала Литванију (96:68).