latinica  ћирилица
12/09/2014 |  08:44 | Аутор: Агенције

Отворен конкурс за пријем у студентске домове

Укупно 1.166 кревета чека на смјештај студената у бањалучком Студентском центру "Никола Тесла", а јавни позив за пријем отворен је данас.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Рок за пријаве на конкурс за студенте који први пута уписују прву годину студија је до 26. септембра, а за остале до краја мјесеца. Резултати ће бити објављени до 29. октобра за бруцоше, а за остале до 11. новембра.

Када је у питању смјештај, предност имају студенти с бољим просјеком оцјена, дјеца палих бораца и ратних војних инвалида, као и они студенти који долазе из социјално угрожених породица.

Цијене смјештаја и исхране су непромијењене. Смјештај кошта 10 КМ мјесечно, док је за сва три оброка укупно потребно платити 2,50 КМ дневно или 75 КМ на мјесечном нивоу.

У току је и конкурс за смјештај у Студентском центру Пале, гдје је будућим и садашњим студентима на располагању 550 кревета за наредну академску годину.

Конкурс траје до 15. септембра, а на располагању су кревети у дому на Корану, Каловитим брдима, Стамболчићу и у Фочи. Услови конкурса исти су као и прошле године, а смјештај и исхрана на мјесечном нивоу коштају 85 КМ.