latinica  ћирилица
10/09/2014 |  21:55 | Аутор: Б92

Ђорђевић жели Шпанце у полуфиналу

Селектор Србије Александар Ђорђевић похвалио је цијели тим због пласмана у полуфинале Свјетског првенства и истакао да би волио домаћина у борби за финале.
Александар Ђорђевић са играчима - Фото: blic.rs
Александар Ђорђевић са играчимаФото: blic.rs

"Нема шта да се лажемо, ово је добар резултат, озбиљна утакмица, одиграна од првог до посљедњег тренутка, с великом концентрацијом играча, великом памећу. То је оно што ми даје снагу и елан да и даље заједно градимо нешто, да оставимо неки отисак овдје на Свјетском првенству", рекао је Ђорђевић.

Србија је побиједила Бразил са 84:56 и тако се пласирала у полуфинале такмичења, у коме ће играти с побједником дуела Француска – Шпанија, који се игра касније од 22 сата.

"Дошли смо до онога што смо сви прижељкивали. Кошарка је у Србији више од спорта, и ми морамо да имамо овакав однос према њој, према дресу, утакмицама и првенству. Играчима све честитке за срце, за борбеност, за памет. Тимски с великом партијом (Милоша) Теодосића који нас је талентом, умијећем и знањем повео ка сигурној игри, али су сви остали дали свој допринос", рекао је Ђорђевић.

Он је потом почео да даје појединачне похвале, а у једном тренутку је рекао: "Све бих их похвалио, све их волим, могу овако до сутра".

Србија ће у четвртак само једном тренирати, а у петак игра полуфинале.

"Већ размишљамо о сљедећим противницима, ко год то да буде треба да на најбољи начин приђемо сљедећој утакмици: без страха. Ја сам у Гранади рекао свима да ћемо поново играти против Шпаније. Волио бих њих јер да би постао најбољи, мораш да побиједиш најбоље. Нико то не зна да ли ћемо успјети, али нико нам не брани да дамо све од себе да то пробамо", закључио је Ђорђевић.