latinica  ћирилица
10/09/2014 |  21:49 | Аутор: Б92

СП: Одбојкаши Србије савладали Италију

Србија је у Лођу у првој утакмици Групе Е друге фазе Свјетског првенства у Пољској побиједила Италију са 3:0.

Селектор "Орлова" Игор Колаковић оцијенио је да је добра игра у одбрани његових играча била пресудан фактор у побједи против Италије.

"Утакмица је била изузетно тврда у свим сетовима. Играли смо са одређеном предношћу, али се она у одређеним периодима меча. Играли смо сјајну одбрану уз недостатак доброг сервиса. Ипак, када одиграмо овако добру одбрану онда можемо и слабији сервис да буде. Требаће нам и квалитетан сервис у наредним мечевима", рекао је Колаковић.

"Имали смо мали пад у другом, али успели смо да се вратимо и заслужено смо добили тај период игре, којим смо преломили меч. Није им недостајао (Иван) Зајцев, јер је (Лука) Ветори добро играо. Ми смо зауставили све њихове нападаче добром блок одбраном. Радује нас све боља игра из меча у меч. Веома важна три бода", рекао је средњи блокер селекције Србије Марко Подрашчанин.

Селектор Србије Колаковић оцијенио је да његове изабранике против САД у наредном колу шампионата очекује тежак меч.

"Имамо лоше искуство са САД из Свјетске лиге. Добили су нас у три од четири меча. Ипак, мислим да су сву мечеви, сем првог код њих у САД, били неизвјесни. Биће тешко, као и против Италије и Аргентине. Искрено се надам неизвјесном сусрету до краја", рекао је Колаковић.

Србија ће се у четвртак од 16.40 у другом мечу Групе Е друге фазе СП састати са САД.

Изабраници Игора Колаковића у Групи Е тренутно заузимају другом мјесто са девет бодова, колико има и Пољска, али и утакмицу мање.