latinica  ћирилица
10/09/2014 |  17:13 | Аутор: СРНА

Нови Град: Почели "Дани пчеларства, воћарства и нашег села"

На шестој манифестацији "Дани пчеларства, воћарства и нашег села" која је почела данас у Новом Граду учествују 33 излагача из ове и сусједних општина, а циљ је да се развије свијест код становништва о вишеструком значају куповине домаћих производа.

Отварајући манифестацију, начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић истакла је да је ријеч о важном виду подршке домаћим произвођачима.

Рајилићева је најавила да ће крајем септембра у Блатни код Новог Града бити одржана још једна манифестација за пољопривредне произвођаче - изложба јуница.

Предсједник Удружења пчелара Нови Град Милош Оџић рекао је да је остварен циљ и да на "Данима пчеларства, воћарства и нашег села" сваки пут учествује све више излагача.

Осим пчелара, производни програм представљају и чланови Удружења воћара из Новог Града, пољопривредне задруге "Агројапра" из Доњих Агића, "Агроуна" из Доњег Водичева и "Подгрмеч" из Рујишке, као и регистровани пољопривредни произвођачи који се баве пластеничком производњом. Учествују и удружења жена "Плодови села "и "Златне руке", као и локална Агенција за развој која у сарадњи са приједорским Удружењем "Промотур" промовише туризам и домаће производе.

У оквиру кампање "Наше је боље" на манифестацији у Новом Граду учествују и представници Привредне коморе, подручне канцеларије Приједор.

Шесте "Дане пчеларства, воћарства и нашег села" организује општина Нови Град у сарадњи са Друштвом пчелара, Удружењем воћара и Удружењем жена "Плодови села".

Планирано је да маниФестација, изложбено-продајног карактера, траје два дана, уколико то дозволе временске прилике.