latinica  ћирилица
10/09/2014 |  16:26 | Аутор: СРНА

"Претис": Плата или обустављање свих активности

Радници сарајевског "Претиса" обуставиће све активности у вези са испоруком робе по актуелном уговору за Малезију, уколико им Управа у наредних 48 часова не исплати бар један лични доходак, закључено је на данашњем збору радника, који су већ два дана у генералном штрајку.

Предсједник Штрајкачког одбора Енес Хурић рекао је да је то резултат игнорантског односа Управе, Надзорног одбора, Дирекције за намјенску производњу, те Владе Федерације БиХ према захтјевима радника којима се до сада дугује 30 личних доходака, уплате за здравствено и социјално осигурање, као и уплате у вези са трошковима лимита по текућим рачунима посредством којих им је ранија управа исплаћивала зарађени новац.

"Позвали смо све надлежне да нам помогну у рјешавању наших захтјева. Међутим, због константног игнорантског односа, радници су на збору одлучили да на себе преузму сву одговорност у вези са испоруком робе по актуелним уговорима, што може довести до даљег усложњавања наших проблема", рекао је Хурић.

Радници од сутра неће штрајковати у управној згради "Претиса", већ ће се окупљати испред капије "Конеса", преносе федерални медији.

О овој одлуци радника информисани су, осим полиције, и сви други надлежни за рјешавање проблема у овој фирми.