latinica  ћирилица
10/09/2014 |  13:57 | Аутор: SportSport.ba

Суспендоване екипе Слободе и Звијезде

Екипе тузланске Слободе и Звијезде из Градачаца суспендоване су због неизмирених обавеза према бившим играчима ових клубова.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

ФК Слобода Тузла је суспендована због дуга од 11.200 КМ фудбалеру Емиру Селимовићу, док је Звијезда суспензију зарадила због дуговања према Јасмину Морањкићу у износу од 10.200 КМ.

Оба клуба су имала рок до 9. септембра да исплате играче, али како се то није догодило, суспензија од стране ФСБиХ је постала акивна, те ови клубови неће моћи играти утакмице 7. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине које је на програму овог викенда.

Ипак, ако се до утакмица Слободе с Радником, те Звијезде са Зрињским обавезе према играчима измире, оба ова тима ће моћи без икаквих проблема одиграти своје утакмице.

Са друге стране, уколико ФК Слобода и НК Звијезда као суспендовани клубови наступе на јавној утакмици, морају бити подвргнути санкцијама сходно члану 60 и 69 Дисциплинског правилника НС БиХ, одузимањем 3 до 6 бодова, те новчаном казном за клуб од 1.000 – 5.000 КМ, као и кажњавању одговорног фудбалског радника забраном вршења функције од 3 мјесеца до годину дана, док НК Звијезди пријети члан 68 Правилника о такмичењу НС БиХ и одустајање од такмичења из разлога неоправдано неодигране двије утакмице.