latinica  ћирилица
10/09/2014 |  10:44 | Аутор: РТРС

Богданић: Почиње изградња три амбуланте

У бањалучким насељима Бочац и Борковићи и општини Језеро биће изграђене амбуланте породичне медицине.
Министар Богданић - потписивање уговора - Фото: СРНА
Министар Богданић - потписивање уговораФото: СРНА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас уговоре са извођачима радова за изградњу објеката амбуланти породичне медицине у бањалучким насељима Бочац и Борковићи и у општини Језеро, укупне вриједности око 580.000 КМ.

Уговоре су са ресорним министром потписали директор предузећа "Универзал БС" из Бањалуке Анка Бањац и директор фирме "Зидарт" из Мркоњић Града, а потписивању су присуствовали градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и начелник општине Језеро Душан Шајин.

Богданић је истакао да је вриједност инвестиције за амбуланте Бочац и Борковићи око 370.000 КМ, а за Језеро око 210.000 КМ.

Према његовим ријечима, Министарство ради на унапређењу примарне здравствене заштите и пружању квалитетније здравствене услуге становништву кроз добро опремљене и реконструисане амбуланте породичне медицине. Он је нагласио да ће овакви пројекти бити настављени док све амбуланте породичне медицине у Српској не буду адекватно реконструисане и опремљене.

Градоначелник Бањалуке је рекао да Град из буџета за изградњу амбуланти Бочац и Борковићи издваја 113.000 КМ, и подсјетио да је добра сарадња ресорног министарства и града резултирала улагањем у здравствени сектор више од седам милиона КМ.

Он је најавио да је у плану и изградња амбуланте породичне медицине Доња Кола, Паприковац, те Бистрица.

"Грађани Бањалуке имају у свим дијеловима града висококвалитетну услугу примарне здравствене заштите", истакао је Гаврановић.

Директор Дома здравља Бањалука Гордана Тешановић истакла је да ће амбуланте породичне медицине Бочац и Борковићи имати ординације за породичног љекара, за интервенције, мини хематолошку лабораторију и остале пратеће садржаје.

Она је подсјетила да је протеклих година Дом здравља обогаћен са 25 нових ординација у седам новоизграђених објеката, а да је више од 50 амбуланти реновирано.