latinica  ћирилица
10/09/2014 |  08:25 | Аутор: СРНА

На дневном реду именовање Рајчевића

Савјет министара БиХ требало би данас да разматра приједлог одлуке Савјета Регулаторне агенције за комуникације о потврди именовања Срђана Рајчевића за генералног директора РАК.

Сједница Савјета министара БиХ на чијем је дневном реду и ова тачка до сада је два пута одгођена због непостојања националног кворума.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда рекао је раније да сви министри треба да дођу на сједницу и слободно изнесу своја размишљања, а не да се, као што је то ових дана био случај, баве међусобним политичким препуцавањима.

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић сматра да потврђивање именовања Рајчевића за директора РАК, пошто је Савјет министара БиХ добио консензусом усвојен приједлог Савјета РАК, мора да буде безусловно, јер је закон апсолутно испоштован.

На Савјету министара БиХ требало би да буде ријечи и о истеклим мандатима руководилаца институција и чланова управних одбора, те приједлогу одлука о куповини објеката за смјештај институција БиХ у Бањалуци, Источном Сарајеву, Мостару, Сарајеву и Тузли.

На дневном реду су и инфомација о реализацији пројекта "Ургентна помоћ угроженим власницима стоке погођеним поплавама и изградња капацитета за брзи опоравак од поплава" - пројекат помоћи Организације за храну и пољопривреду УН и годишњи извјештај из области пољопривреде, исхране и руралног развоја за БиХ за 2013. годину.

Пред министрима ће бити и Нацрт основа за преговарање и закључивање уговора о граници између БиХ и Црне Горе, као и остала питања.