latinica  ћирилица
10/09/2014 |  07:07 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Сада смо насмијани и задовољнији

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је пред његовим кошаркашима велики изазов, али да немају од чега да стријепе у четвртфиналу Свјетског првенства против Бразила.

Кошаркашки реопрезентативац Србије Стефан Јовић рекао је да ће четвртфинална утакмица са Бразилом бити тежа него она из групне фазе Свјетског првенства.

"Сигурно је да ће ова утакмица бити много тежа него она у групи. Ако желимо да побиједимо, морамо да примијенимо онај рецепт из треће четвртине у Гранади, гдје смо показали шта можемо. Ипак, ово је сада много озбиљнија утакмица и, као против Грка, мораћемо да се боримо до краја меча", рекао је Јовић.

"Имамо велики изазов, али немамо од чега да стријепимо. Поштујемо сваког противника, а не плашимо се никога. Покушаћемо да пружимо нашу најбољу партију", рекао је Ђорђевић у Мадриду.

Ђорђевић је истакао да је Бразил изванредан противник, који је своју снагу показао у групној фази такмичења у Шпанији.

"Ово већ дуго понављам, истакли су да долазе по медаљу, јаки су на свим позицијама, имају НБА играче. Играју на изузетном физичком и атлетском нивоу. Одлично су тренирани од стране Мањана који је ту већ три године", казао је селектор "орлова".

Србија је на шампионату у Шпанији већ изгубила од Бразила са 81:73, а Ђорђевић је истакао да се нада да ће четвртфинална утакмица бити другачија од оне у групној фази.

"Они неће да се мијењају када је екипа толико јака и квалитетна. Напашће нас транзицијом, што смо им поклонили у првој утакмици на старту. Ту морамо боље да одиграмо. Са друге стране, морамо физички да одговоримо на њихову висину и снагу, нарочито на центарским позицијама. Не смијемо да дозволимо да нас изненаде", рекао је он.

Ђорђевић је рекао да је његова екипа насмијанија и задовољнија него пред сусрет осмине финала са Грчком.

"Сада смо насмијанији, сигурно смо сви задовољнији, али нисмо потпуно. Тражимо своју шансу, добру игру која би нас довела до нове побједе. Мислим да имамо право на то. Вјерујем у овај тим. Показали су да знају како се долази до побједе", казао је Ђорђевић.

Према његовим ријечима, снага српског тима је у заједништву.

"Снага свих нас је у заједништву. Од свакога се захтјева да да себе и дио свог знања. Само тако можемо. Не мора свако да да највише, већ свако да да најмање могуће што је потребно да би се дошло до побједе", рекао је Ђорђевић.

Утакмица Србије и Бразила игра се у сриједу од 18.00 у Мадриду.