latinica  ћирилица
10/09/2014 |  07:04 | Аутор: РТРС

Варежао: Дошли смо по титулу

Србија и Бразил састају се у сриједу од 18 часова у Мадриду, а бољи из тог дуела играће за финале са побједником сусрета између Шпаније и Француске.

Бразилски кошаркаш Андерсон Варежао истакао је да је свјестан да његов тим у четвртфиналу Мундобаскета у Шпанији са Србијом чека тежак посао.

"Знамо да нас чека тешка утакмица, Србија је добар тим, али смо се припремили за ову утакмицу. Дошли смо овдје да бисмо се борили за титулу, знамо шта желимо, а то је да одиграмо добро и побиједимо Србију, вјерујем да ако урадимо добар посао имамо шансу да их побиједимо", рекао је Варежао.

Са Варежаом се слаже и Марселињо Уертас, који је истакао да "орлови" играју све боље и да очекује потпуно другачије утакмице од оне у групној фази, када су Бразилци славили са 81:73.

“Очекујем тежу утакмицу од оне у групи, пошто из утакмице у утакмицу Србија игра све боље. Нјихови важнији играчи су добили на самопоуздању, боље играју и биће теже, посебно послије начина на који су добили Грчку у осмини финала", истакао је Уертас, "Србија има много талентованих играча на свакој позицији. Ту су Милош Теодосић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица, али и два центра су важна и опасна. И други играчи са клупе дају много енергије, посебно у одбрани".