latinica  ћирилица
10/05/2014 |  19:48 | Аутор: РТРС

Источна Илиџа: Покушај отмице дјевојчице

На подручју Кантона Сарајево синоћ је ухапшен 53-годишњи Везир Исмић из Хаџића, којег је након саслушања, Јасмин Шоше, окружни тужилац Тужилаштва у Источном Сарајеву, пустио на слободу.

Полиција је ухапсила 53-огодишњака чији су иницијали В.И. који је покушао да киднапује једанаестогодишњу дјевојчицу из Војковића, потврдила је Срни портпартол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић. "Ово лице је ухапшено синоћ врло брзо, у сарадњи са колегама из МУП-а Кантона Сарајево, однсоно Полицијске управе Илиџа, с обзиром да се након тог дјела, које је тужилац квалификовао као покушај отмице, упутило у правцу насеља Храсница, у Кантону Сарајево", рекла је Тешићева.

Она каже да је данас обављена криминалистичка обрада и да је дјевојчица током препознавања потврдила да је ријеч о лицу које је покушало да је отме.

"Према мојим информацијама, тужилац је пустио В.И. на слободу, након што га је испитао", каже Тешићева.

Медији су раније јавили да је возач сивог "голфа два" јуче покушао да увуче у ауто једанаестогодишњу дјевојчицу из Војковића. Према наводима медија, возач је прво дјевојчицу позао у ауто, а када га је одбила кренуо је за њом.

Уплашена дјевојчица утрчала је у прву кућу и затражила помоћ. Родитељи дјевојчице пријавили су случај полицији, а киднапер је врло брзо ухваћен.