latinica  ћирилица
04/10/2024 |  20:28 ⇒ 22:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Доста тога урађено у Милићима, наставићу да помажем свима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је вечерас да је доста тога урађено у Милићима и да ће наставити да рјешава проблеме грађана и помаже свима.
Милићи: Вишковић са пензионерима - Фото: СРНА
Милићи: Вишковић са пензионеримаФото: СРНА

Вишковић је на скупу пензионера у Милићима рекао да су се одборници власти и опозиције сагласили да у тој општини треба отворити још радних мјеста и направити фабрику као што је она у Подгори, нагласивши да су за то обезбијеђена средства од 1.600.000 КМ, која се налазе на рачуну општине и чека се градња.

Он је рекао да је обезбијеђено и 400.000 КМ за реновирање и реконструкцију Полицијске станице, те 300.000 КМ за обданиште, а међу приоритетима је поменуо и станове за младе брачне парове.

Фото: СРНА

Вишковић је рекао да је за изградњу зграде општине прије три године обезбијеђено три милиона марака, те да није задовољан динамиком радова, као ни недостатком паркинга, истакавши да ће када се заврши, зграда засијати пуним сјајем.

Он је навео и да је Дом здравља у Милићима због дуговања од 1.200.000 КМ био пред гашењем, а данас не дугује никоме ниједну марку, порезе и плате измирује редовно.

Вишковић је подсјетио да никоме у Републици Српској Влада Војводине није помогла два пута, а Милићима јесте близу милион КМ отварањем производног погона у Подгори.

Он је додао да у том погону ради више од стотину људи и да је то земљиште власништво општине.

- Када једног дана неко одлучи да оде, затвори фабрику, наћи ће се неко други јер то припада Милићима - нагласио је Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске је навео да је за вријеме његовог мандата реновиран магистрални пут од Зворника до Подроманије, у шта су уложени милиони марака.

- Ништа у Милићима није урађено са моје стране да би ишло на штету било коме, него сам настојао да помогнем свакоме коме је то требало, ко год да се јавио, а и када није, питао сам неке друге људе, да ли треба некоме нека помоћ и помогао колико је у мојој моћи - истакао је Вишковић на скупу којем је присуствовало око 500 пензионера.