latinica  ћирилица
01/10/2024 |  12:55 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Вишковић: Крупа на Уни важна општина за Републику Српску (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Крупи на Уни са начелником ове општине Младеном Кљајићем.
Радован Вишковић у Крупи на Уни - Фото: РТРС
Радован Вишковић у Крупи на УниФото: РТРС

Током посјете Крупи на Уни, премијер Вишковић пружио је снажну подршку настојањима локалне управе за унапређење квалитета живота становника ове локалне заједнице, те истакао да је ова општина од посебног интереса за Републику Српску.

Вишковић је рекао да је Крупа на Уни мала општина, али јако важна за Републику Српску.

- У четвртак на сједници Влади Српске биће донесена одлука за набавку комби возила за превоз ученика. Сљедеће године је потребно отворити комунално предузеће које је потребно за одржавање путева, али и због других потреба - навео је Вишковић.

Истакао је да су потребни и пропратни садржаји када је у питању кућа Бранка Ћопића у Хашанима.

Навео је да имају добру сарадњу са општином.

Он је рекао да у овој локалној заједници има још доста посла.

Према његовим ријечима, пројекат "Соларне електране" у Дубовику је кренуо погрешно и није испоштована сва процедура, те је случај завршио на суду.

Начелник Кљајић је рекао да ова локална заједница очекује пуно од Владе Српске, те подсјетио да асфалтирање путева и проширење водоводне мреже не би било могуће без помоћи Владе.

Подсјетио да је, захваљујући институцијама Српске, Дом здравља добио санитетско возило и ултразвучни апарат.

Кљајић је изразио наду да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду, те да ће у овој локалној заједници бити реализовани бројни инфраструктурни пројекти.

- Сваке године помоћ Владе је минимално око 400.000 КМ, што је пола општинског буџета. Осим тога, у општинском буџету су и грантови, те се општина Крупан на Уни у потпуности ослања на Владу - рекао је Кљајић.