latinica  ћирилица
24/07/2024 |  12:42 | Аутор: АТВ

Окука: Политичко Сарајево неће да прихвати да Срби граде модерну и успјешну државу

Савјетник предсједника Републике Српске Милорада Додика Бранислав Окука рекао је да ''скуп неозбиљних махалаша'' из политичког Сарајева понекад не зна гдје је лијево због своје заслијепљености злом, мржњом, лажима.
Бранислав Окука - Фото: РТРС
Бранислав ОкукаФото: РТРС

- Они неће да прихвате да, уз часне намјере, Срби граде модерну и успјешну државу, то њима никако није прихватљиво - рекао је Окука.

Како је додао, њима је циљ само да нас увуку у неке ствари које нису окренуте ка нашем просперитету, покушавају да нас увуку у сукоб свјетских размјера а да то тога не долази захваљујући политици коју воду предсједник Србије Александар Вучић коју Република Српска на челу са Милорадом Додиком слиједи.

Коментаришући чињеницу да поједини политичари у Србији не желе да расправљају о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, Окука каже да људи који не желе да расправљају будућности српског народа напросто не желе добро српском народу.

- По њима, Срби не требају да имају будућност - рекао је Окука.

Окука је рекао да Срби имају срећу што су предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик посвећени миру, стабилности и просперитету српског народа.

- Вучић је озбиљан државник који неће да насједне на провокације било којег типа од тих прича око литијума до оних које долазе из Сарајева. Вучић је добро препознао да је Сарајево постало институт лажи у којем покушавају да нас увуку у неки свој сукоб - додао је он.

Окука је навео да је битно знати да геополитичка питања и кретања у свијету детерминишу како и шта раде озбиљни људи и државници.

- У политичком Сарајеву је присутна политичка елита коју ја називам скупом неозбиљних махалаша а њихов основни циљ је да нестанемо на Балканском полуострву, никада нису одустали од тог циља покушавају да нас увуку у разноразне ствари како не бисмо направили ни једну ствар која би довела до просперитета нашег народа - рекао је Окука.