latinica  ћирилица
15/07/2024 |  10:05 ⇒ 15:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп: Право је чудо што сам жив

Бивши предсједник САД и републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да је атентат на њега у Пенсилванији, када је лакше повријеђен, био надреално искуство и да би "требало да је мртав, али да је срећом, још увијек овдје".
Доналд Трамп  (Фото:EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Доналд Трамп (Фото:EPA-EFE/SHAWN THEW)

Трамп је у интервјуу за Нјујорк пост који је дао током лета за Милвоки, гдје се од данас до четвртка одржава конвенција републиканаца, навео да му је љекар у болници рекао да никада није видео ништа слично и да је "то право чудо".

- Не би требало да сам сада овдје, требало би да сам мртав. Срећом, још увијек сам овдје - рекао је Трамп.

Додао је да га агенти Тајне службе извели са говорнице у Пенсилванији иако је желио да настави своје обраћање окупљеним присталицама, али да је упозорен да није безбиједно и да морају да га одведу у болницу јер је крварио.

Трамп је истакао да је био задивљен како су агенти брзо реаговали чим је пуцњава почела. Додао је да су агенти интервенисали тако одлучно и жестоко да су му ципеле спале с ногу и тако објаснио зашто се на снимку током и послије пуцњаве, док су агенти покушавали да га одведу са бине, може чути како он каже: "Сачекајте, желим да узмем своје ципеле".

Трамп је похвалио особље Тајне службе због тога што је нападач, лоциран на око 120 метара од говорнице, ефикасно неутралисан.

Истакао је да цијени позив који је добио од америчког предсједника Џозефа Бајдена, описујући то као "добар и веома лијеп гест".
Према ријечима бившег америчког предсједника, њихово ривалство од сада би могло да буде цивилизованије.