latinica  ћирилица
25/09/2024 |  22:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски фудбалер Зоран Тошић завршио играчку каријеру

Српски фудбалер Зоран Тошић саопштио је вечерас да је завршио играчку каријеру.
Зоран Тошић (фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC) -
Зоран Тошић (фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC)

Тошић (37) је захвалио тренерима, саиграчима и свима који су били уз њега током 20 година каријере.

- Много трофеја, побједа, успона и падова али љубав је увијек била ту. Хвала мојој породици, која је учинила могућим ово путовање. Хвала тренерима, саиграчима, свима који су били уз мене свих 20 година. Посебно сам поносан на 10 година играња за своју земљу Србију. Увијек сам са посебном жељом наступао за репрезентацију. На крају, велико хвала навијачима клубова гдје сам наступао, увијек сам осјећао искрену подршку. Излазим из копачки, али фудбал и даље остаје моја највећа љубав и страст. Видимо се у некој другој улози - додао је Тошић.

Он је рекао да је током двадесетогодишње каријере остварио своје снове.

- Нажалост, свему добром једног дана дође крај. Надао сам да овај тренутак никада неће доћи, али сада сам сигуран да је дошло вријеме да завршим фудбалску играчку каријеру. Као клинац сам сањао да заиграм за Партизан, Србију и Манчестер Јунајтед, и имао сам срећу да снове остварим у 21. години. Од Баната и Партизана до Манчестер Јунајтеда и ЦСКА Москве. Повратак у Партизан, потом Таизхоу Yуанда, Тобол и за крај ПАС Ламиа - саопштио је некадашњи репрезентативац Србије.

Тошић је за репрезентацију Србије одиграо 76 мечева на којима је постигао 11 голова, наступао је на Свјетском првенству 2010. године.