latinica  ћирилица
25/09/2024 |  22:13 | Аутор: СРНА

ДЕМОС представио кандидате у бањалучком насељу Обилићево

ДЕМОС ће се у Бањалуци залагати за развој инфраструктуре, веће издвајање борачким категоријама, а фокус ће ставити на образовање, поручено је вечерас са предизборног скупа у насељу Обилићево.
ДЕМОС - Фото: РТРС
ДЕМОСФото: РТРС

Носилац листе ДЕМОС-а за Скупштину града Бањалука Боран Босанчић рекао је да ће се залагатио за већа издвајања средстава за санацију лифтова и фасада на зградама у овом и другим насељима

Он је навео да је ДЕМОС први рекао да није на адекватан начин ријешено питање паркинга у граду, као и да наплата није у складу са законом, те да Уставни суд Републике Српске данас прихватио његову апелацију и потврдио да начин доношења правилника о наплати паркинга у граду није донесен у складу са законом.

Миленко Вучета, кандидат ДЕМОС-а за одборника, рекао је да ће се одборници ДЕМОС-а и убудуће залагати за издвајање веће помоћи породицама бораца и ратних војних инвалида.

Кандидат за одборника Радмила Коцић Ћућић рекла је да је вријеме да образовање буде на првом мјесту и да ће се залагати да се посебна пажња посвети образовању, од вртића па до краја школовања.

Она је истакла да је неопходно да друштво посебну пажњу посвети и старијим категоријама становништва, посебно пензионерима.

Одборнички кандидат Синиша Џида рекао је да се посебна пажња мора посветити зеленим површинама, развоју инфраструктуре и санацији старијих зграда, а Петар Малешевић је навео да као најмлађи кандидат показује да је могуће бити и млад, и образован, и бавити се политиком.