latinica  ћирилица
25/09/2024 |  22:11 ⇒ 26/09/2024 | 09:27 | Аутор: РТРС

Шобот: УКЦ Српске доживио експанзију; Потврда и отварање Клинике за кардиохирургију (ВИДЕО)

Универзитетски клинички центар Републике Српске посљедњих седам година доживио је експанзију, што потврђује и отварање Клинике за кардиохирургију на коју се чекало деценијама, изјавио је Никола Шобот , начелник Клинике у емисији "Телеринг".
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

Посао око организације био је огроман јер је УКЦ, каже, требало увезати са институтима за кардиоваскуларне болести Дедиње и Сремска Каменица. У Клиници за кардиохирургију, током двије године постојања, изведено је више стотина кардиохируршких захвата.



- Не можете урадити велике ствари ако немате подршку. Од свог професора Бојића- директора Института за кардиоваскуларне болести Дедиње сам чуо једну фантастичну реченицу: "Да би човјек био успјешан мора имати пријатеље а да би био нарочито успјешан мора имати непријатеље". Уз ту подршку смо успјели то да постигнемо - имали смо исти циљ. Имао сам подршку и Владе Ђајића и Владе Српске, Милорада Додика. То су такви пројекти гдје морате имати подршку - поручио је Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ-а Републике Српске.