latinica  ћирилица
25/09/2024 |  21:37 ⇒ 23:03 | Аутор: РТРС

Лончар у посјети бијељинској болници: Од добре сарадње највећу корист имаће пацијенти (ФОТО/ВИДЕО)

Добра сарадња бијељинске болнице са здравственим установама у Србији биће унапријеђена и убудуће, од чега ће највише користи имати пацијенти с подручја Семберије, речено је током данашње посјете министра здравља Србије Златибора Лончара болници "Свети врачеви" у Бијељини. Ово је прва званична посјета министра здравља Србије једној здравственој установи у Републици Српској.
Златибор Лончар у бијељинској Болници (Фото: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina) -
Златибор Лончар у бијељинској Болници (Фото: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

Пријатно сам изненађен условима и процедурама у овој здравственој установи, истакао је министар здравља Србије Златибор Лончар након састанка с руководством и колегијумом болнице у Бијељини. Према његовим ријечима, најважнија је жеља директора бијељинске болнице да се иде даље.

- Хиљаду порођаја годишње, две ангио сале са најсложенијим процедурама које се раде, са најавом тави процедуре, са екелктрофизилогијом , са два скенера, са магнетом, са ургентним блоком. Сматрам да је најважнија жеља вашег директора да иде даље и да покуша да својим контактима помогне свим грађанима у Семберији довођењем нових љекара, и довођењем нових инвестиција, да се проширење капацитети ове болнице - наглсио је Лончар.

Србија ће помоћи планирано проширење капацитета болнице и усавршавање медицинског кадра, све то захваљујући доброј вољи и енергији која овдје већ постоји.

- Сем тога што је цијели живот посветио да помогне пацијентима, посебно најмлађим, ја сам у директору бијељинске болнице видио човјека који има жељу да помогне још више и онда ми је много лакше да предсједнику Вучићу и у Влади Србије кажем да ту треба помагати и улагати. Молим грађане, искористите ову прилику. На много сам мјеста био и ријетко се гдје налази толика енергија и ријетко се гдје налази да неко има визију да то уради, ако не искористите, немојте се сутра кајати, да вам неко није рекао - рекао је Лончар.

Велики број љекара и медицинског особља из Бијељине школовао се у Београду, Новом Саду и другим центрима, а специјализације у здравственим установама у Србији, организују се и данас

Златибор Лончар у бијељинској Болници (Фото: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

- Љекари сви наше болнице су се школовали, од факултетских дана, до специјализација, докторских студија, у Београду. Ми једноставно дугујемо захвалност београдском универзитету, наравно и новосадском јер смо некако сви на њих наслоњени - поручио је Лазић.

Више од 20 врхунских љекара специјалиста из Србије стално је ангажовано у болници у Бијељини, чиме доприносе развоју ове здравствене установе и бољим здравственим услугама за пацијенте. Директор болнице Микајло Лазић најавио је запошљавање најбољих дипломираних студената медицине из Бијељине и најбољих ђака средњих медицинских школа.