latinica  ћирилица
25/09/2024 |  16:33 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Лончар: Наставак сарадње бијељинске болнице са здравственим установама у Србији (ВИДЕО)

Добра сарадња бијељинске болнице са здравственим установама у Србији биће унапријеђена и убудуће, од чега ће највише користи имати пацијенти с подручја Семберије, речено је током посјете министра здравља Србије Златибора Лончара болници "Свети врачеви" у Бијељини.
Златибор Лончар у бијељинској Болници (Фото: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina) -
Златибор Лончар у бијељинској Болници (Фото: FB/JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina)

Ово је прва званична посјета министра здравља Србије једној здравственој установи у Српској.

Пријатно сам изненађен условима и процедурама у овој здравственој установи, истакао је Лончар након састанка с руководством и колегијумом болнице у Бијељини.

- Хиљаду порођаја годишње, две ангио сале са најсложенијим процедурама које се раде, са најавом тави процедуре,са екелктрофизилогијом, са два скенера, са магнетом, са ургентним блоком који сам видио да ће бити ускоро проширен - рекао је Лончар.

Србија ће помоћи планирано проширење капацитета болнице и усавршавање медицинског кадра.

- И у кадровима имаћете и у неограниченонм времену за едукацију у Београду, Новом Саду или гдје год желите, гдје год мислите да је потребно и на свим другим пољима која су битна за грађане који гравитирају ка овој болници - нагласио је Лончар.

Велики број љекара и медицинског особља из Бијељине школовао се у Београду, Новом Саду и другим центрима, а специјализације у здравственим установама у Србији, организују се и данас

- Љекари наше болнице су се школовали, од факултетских дана, до специјализација, докторских студија, у Београду. Ми једноставно дугујемо захвалност београдском Универзитету, наравно и новосадском јер смо некако сви на њих наслоњени - навео је в.д. директора Опште болнице "Свети врачеви" у Бијељини Микајло мЛазић.

Истовремено, више од 20 врхунских љекара специјалиста из Србије стално је ангажовано у болници у Бијељини, чиме доприносе развоју ове здравствене установе и бољим здравственим услугама за пацијенте.