latinica  ћирилица
25/09/2024 |  16:11 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Братунац низом манифестација, додјелом награда и признања обиљежио Дан општине (ВИДЕО)

Додјелом награда и признања, низом културно-умјетничких манифестација, обиљежен је 25. септембар Дан општине Братунац. Била је то и прилика да се сумирају резултати и најаве нови пројекти. Дан општине, 25. септембар, обиљежава се јер је Братунац на тај дан прије 97 година добио статус општине.
Дан општине Братунац - Фото: РТРС
Дан општине БратунацФото: РТРС

270 нових паркинг мјеста, два километра поплочаних тротоара, тротоар ка новом мосту али и асфалтирање локалних путева и улица само су дио инфраструктурних радова. Грађани Братунца очекују наставак оваквих активности али и отварање нових радних мјеста.

Приоритети за општинску администрацију су изградња Централног Спомен обиљежја, заобилазница, бесцаринска зона али и нова зграда дјечијег обданишта.

- Већ ће у понедељак ићи јавни позив и увјерен сам да ће до септембра идуће године бити завршен вртић. Урадили смо и на експропријацији три хектара бесцаринске зоне - каже Лазар Продановић, начелник општине Братунац.

Поводом Дана општине око 20 појединаца и колектива добило је награде и признања. Међу њима и Денис Бојић, режисер филма Свједок за допринос у доказивању истине о страдању српског народа и Милорад Арлов за реализацију пројекта зближавања дјеце Космета и Републике Српске.

- Ова повеља је обавезујућа, јер нас мотивише да наставимо даље а то је документовање истине о страдању српског народа - поручио је Бојић.

Арлов је захвалио братуначкој општини, Српској православној цркви и школама на организацији дочека, боравка и испраћаја дјеце са Косова и Метохије која су љетос боравила у Српској у оквиру традиционалног пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске.

- Мени је изузетно драго што је Братунац препознала ово и учествовала, а посебно ми је драго што сам добио то велио признање - истакао је Арлов.

Поводом дана општине приређено је и низ културних догађаја, позоришних представа и концерата.