latinica  ћирилица
25/09/2024 |  15:45 ⇒ 17:29 | Аутор: Агенције

Вучић у Њујорку пренио Лајчаку: Озлојеђени смо због рушења свега потписаног у Бриселу (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је у разговору са специјалним изаслаником Мирославом Лајчаком изнио озлојеђеност и фрустрације због рушења свега онога што је потписано у Бриселу 2013. године и измишљања разлога са јединим циљем да се протјера српски народ.
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav
) -
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav )

- Србија никад неће бјежати од дијалога - рекао је Вучић.

Захваљујући грађанима Србије за подршку коју су му пружили поводом обраћања у ГС УН, Вучић је навео да као што не постоји ефикасан лијек за рак, не постоји ни ефикасан лијек за Косово и Метохију, "али, морамо да живимо".

- Нико не може да ми каже нешто неистинито. Говорио сам истину и оно што српски грађани осјећају - навео је Вучић оцјењујући да је то можда за неке "закаснело, а можда за неке друге земље правовремено".

Вучић је додао да сви причају о поштовању Повеље УН, само кад су у питању Руси и Украјинци, а кад је о Србима ријеч нико то и не помиње.

Подсјећајући да је Русима ускраћен позив за обиљежавање годишњице логора Аушвиц, коју је ослободила Црвена Армија, додао је да је све "первезно-инверзно и веома чудно".

- Ми живимо у Европи, културолошки, географски и морамо тако да се понашамо, морамо да се понашамо у складу са нашим економским интересима. Доћи ћемо до сваког на свијету јер Србија постаје популарна на међународној мапи - каже Вучић.

Вучић је поручио да је послије говора у УН имао много важних састанака, а поготово са афричким лидерима који су од великог значаја за Србију.

Вучић је нагласио да Србија прави мрежу пријатеља.

- Полако правимо своју малу мрежу пријатеља у Африци, на Океанији, Карибима и наставићу са додјелом одликовања тим државама - рекао је Вучић који је данас имао важне састанке у Њујорку на којима је разговарао са предсједником Ирана, предсједником ДР Конга, као и са министром унутрашњих послова Кине.

Вучић је подсјетио да је био на додјели награде коју дијели Атланстки савет, и разговарао је, каже, са Илоном Маском који о Србији зна више него што се мисли, али и да је имао разговоре са другим бројним значајним именима из свијета бизниса.

 

Извор: rt.rs