latinica  ћирилица
25/09/2024 |  15:16 | Аутор: СРНА

Випотник: Сваки долазак пред суд подршка предсједнику Српске и одбрана Републике

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник изјавио је да сваки долазак пред Суд БиХ представља подршку не само предсједнику Српске Милораду Додику, него и одбрану Републике.
Бојан Випотник - Фото: РТРС
Бојан ВипотникФото: РТРС

- Сваки наш долазак пред Суд БиХ и на најбесмисленије суђење у историји бх. правосуђа није само подршка предсједнику Републике Милораду Додику и в.д. директору "Службеног гласника" Милошу Лукићу, него и одбрана Републике Српске од напада на њене институције, имовину и њену уставну позицију унутар БиХ - поручио је Випотник који је данас са својим сарадницима био испред зграде Суда БиХ у Сарајеву.

Пред Судом БиХ данас је настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу због "непоштовања одлука Кристијана Шмита".

Као свједок одбране данас је на питања одговарао генерални секретар Владе Републике Српске Далибор Панић, који је уједно и члан Управног одбора Службеног гласника Републике Српске.