latinica  ћирилица
25/09/2024 |  14:34 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

"Актуелна власт борцима придавала мало пажње"

Кандидат Уједињенe опозицијe ПДП-СДС воља народа, за начелника општине Нови Град, Душан Гашић поручио је, испред централног спомен-обиљежја у општини, да је актуелна власт борцима придавала мало пажње.
Уједињена опозиција, Нови Град - Фото: РТРС
Уједињена опозиција, Нови ГрадФото: РТРС

- Желим да честитам и захвалим нашим јунацима на херојској борби нашега града. Клањам се жртвама и погинулима нашим борцима и цивилима. Надам се да ћемо остати достојни њихове жртве и да ћемо знати чувати мир. Недопустиво је да имамо огроман број незапослених бораца, демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца, а власт непуних 30 година није у стању да направи ревизију и стварну евиденцију бораца - додаје Гашић.

Нећемо дозволити да борци буду обезвријеђени и понижени поручио је Младен Шумар, носилац листе Уједињене опозиције ПДП-СДС воља народа за одборника у СО Нови Град.

- Доносиоце одлука на републичком и локалном нивоу упозоравамо да ово друштво није посветило довољно пажње питањима бораца, њихових породица, РВИ-а и да конкретне проблеме морају рјешавати под хитно. Имамо све већи број наших људи бораца у стању социјалне потребе - додаје Шумар.

Из Уједињене опозиције поручили су да ће они овој проблематици посветити већу пажњу.