latinica  ћирилица
25/09/2024 |  14:10 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Пронађене различите врсте опојних дрога

Полицијски службеници Полицијске станице Котор Варош јуче су у оквиру оперативних активности усмјерених на спречавње злоупотребе опојних дрога лишили су слободе лице Н.Т. из ове општине због постојања основа сумње да је починило кривично дјело "омогућавање уживања опојних дрога".
Пронађена дрога - Фото: Уступљена фотографија
Пронађена дрогаФото: Уступљена фотографија

- На основу Наредбе дежурног судије Основног суда у Котор Варошу, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес лица Н.Т, а у оквиру оперативних активности укупно је пронађено и одузето десет таблета које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу "екстази", зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "марихуану" укупне бруто масе око 12,5 грама, одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "спид" - додаје се у полицијском саопштењу.

У току је криминалистичка обрада наведеног лица, а све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Након комплетирања и документовања предмета против Н.Т. слиједи достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу Окружном јавном тужилаштву Бањалука.