latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:58 ⇒ 26/09/2024 | 08:05 | Аутор: РТРС

Ђокић у Москви на Руској енергетској недјељи

На позив савјетника предсједника Руске Федерације Антона Кобјакова, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић боравиће сутра у Мосви, Руска Федерација, гдје ће учествовати на Руској енергетској недјељи (РЕН). 
Петар Ђокић - Фото: Уступљена фотографија
Петар ЂокићФото: Уступљена фотографија

Министар Ђокић ће присуствовати пленарној сједници на којој ће се обратити предсједник Руске Федерације Владимир Путин, а на маргинама догађаја ће се састати и са представницима држава и енергетских компанија које присуствују догађају, најављено је из ресорног министарства.

Руска енергетска недјеља се одржава од 2017. године.

Током година, форум Руска енергетска недјеља је с правом постао једна од најистакнутијих међународних платформи за дискусију о актуелним питањима везаним за енергетику и нафтну индустрију.

Лидери великих компанија и научних институција, креатори политика и стручњаци из Русије и иностранства окупљају се како би процијенили трендове и перспективе развоја енергетског комплекса, размијенили мишљења о технолошким изазовима с којима се индустрија суочава и ријешили питања заштите животне средине и климатских промјена.