latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:24 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Мијић: Уплата из Града Бањалука превозницима још није стигла (ВИДЕО)

Након што је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке рекао да је уплатио дуг од 1,6 милиона КМ бањалучким превозницима, огласио се Дејан Мијић, директор "Аутопревоза" Бањалука, који је те тврдње и демантовао.
Аутопревозници - Фото: РТРС
АутопревознициФото: РТРС

Мијић за РТРС каже да новац који је градоначелник, како тврди, уплатио данас, још увијек није легао на рачун.

- Очекујемо измиривање до краја мјесеца, како је обећано. Данас је почела продаја мјесечних карата, али смо морали да обавијестимо грађане да немамо још уговор и да не можемо продавати карте са попустима - навео је Мијић.

Мијић каже да су увучени у приче без њихове, како истиче, било какве кривице.

- Морам оштро да демантујем изјаве Станивуковића и да су било какви притисци вршени на нас. Ми смо и раније упозоравали на тешку ситуацију због неплаћања дуга од прошле године који је значајан дуг за пословање наших предузећа и угрожавао је наставак даљег обављања нашег посла. Ми смо све ове мјесеце те трпили али дошло је до кулминације због повећања трошкова и ми више нисмо могли - изјавио је Мијић.

Он очекује да Град у потпуности исплати дуг према превозницима како би могли да наставе са пословањем.

- Без те уплате нећемо моћи даље да радимо, све друго су спекулације и политичка борба у којој ми не желимо да учествујемо ни са једне стране - истакао је Мијић.

Мијић је за РТРС потврдио да је услов за потписивање новог уговора, измиривање дугова.

Јуче је саопштено да Град Бањалука дугује новац за извршену услугу превоза пензионера и ученика у износу више од 1,6 милиона конвертибилних марака.

Превозници нису јуче почели да упозоравају на дуговања Града, о томе се прича већ неко вријеме.