latinica  ћирилица
25/09/2024 |  12:46 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Лазић: Да једном за свагда ставимо тачку на "макадам"

Каже народ да лајк на Фејсбуку не смије постати битнији од рупа на путу и лошег гријања. Некада се може и прескочити неки текст на друштвеној мрежи, али је све теже прескакати "језера" која настају услијед лоше кишне канализације и оштећених путева - истакао је Микајло Лазић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине.
Микајло Лазић - Фото: Уступљена фотографија
Микајло ЛазићФото: Уступљена фотографија

Како је рекао Лазић, центар Бијељине је најбољи примјер ситуације у граду.

- Изборно блаћење ће да прође, али блато које настаје на градским улицама након сваке озбиљније кише већ годинама је велики проблем, посебно старијим суграђанима. Слушам народ који је реалан и не тражи много. Само да се ради и између избора и да се и ван изборне кампање некада прошета градом - рекао је Лазић.

Према његовим ријечима, упирање прстом, спиновање и пребацивање одговорности је само скретање пажње са стварних проблема и не користи грађанима Бијељине.

- Хајде да се камере на телефонима искључе, а расвјета у Улици Незнаних јунака или Градском парку укључи. Да мало цртамо пјешачке прелазе код школа, а не "мете на челима" оних који мисле другачије. Не може се бјежати од затечених проблема, него се са њима суочавати, увијек и свугдје, све док не буду ријешени. За то су потребни храброст и одлучност. Наравно, треба и новац, али морамо бити свјесни да је буџет града за четири године скоро трећина милијарде КМ - каже Лазић.

Он је истакао да, уз системски приступ рјешавању проблема и адекватне кадрове, Семберија може урадити много.

- Семберија може санирати "отворене ране" у градским улицама и коначно бити асфалтирана да једном за свагда "ставимо тачку" на макадам. Надгледати извођаче радова који сијеку улице и санкционисати их како не бисмо имали "кратере". Урадити уличну расвјету како се не би ходало уз помоћ лампи на телефонима као са фењерима у 19. вијеку. Улице ће бити сигурније и за дјецу која се враћају из школе, изласка или са тренинга. Комарце и амброзију ријешити кад је вријеме за то, а не борити се против њих кад нас побиједе. Укључити струку и искуства других градова у окружењу који се успјешно носе са тим проблемима - рекао је Лазић и поручио да градоначелник мора барем мало да шета и градом, а не само дигиталним свијетом.