latinica  ћирилица
25/09/2024 |  12:37 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Монтирани процес против Додика - циљ његово политичко уклањање (ФОТО/ВИДЕО)

Процес који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада ДОдика је политички монтиран с циљем да се Додик уклони са политичке сцене, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.
Подршка пред Судом БиХ - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Подршка пред Судом БиХФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Клокић је за Срну рекао да је то једини циљ овог монтираног процеса који је, како је рекао, накарадно постављен од самог почетка.

- Оно што је Тужилаштво БиХ направило од старта, осуђено је на пропаст. Надам се да то Суд види и да неће подлећи утицајима ни Тужилаштва нити страних амбасада - рекао је Клокић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да судски процес није одраз демократије, већ правно насиље и покушај тираније.

- Имајући у виду да је један туриста извршио сегрегацију и обезвређивање Парламентарне скупштине БиХ да се људима одузима право на рад, зато се овај процес и води против предсједника Додика. Споран му је његов рад, одузима право на живот - навела је Вулићева.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац рекао је данас да скоро годину дана траје неправедно монтирано процесуирање Додика као израз потребе дијела међународне заједнице да моделира политичка рјешења у БиХ.

- А, брана таквом моделирању је легитимна и уставна позиција и политика предсједника Републике Српске Милорада Додика - рекао је Кошарац Срни.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је за РТРС да је судски процес који се води пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића обична фарса и монтиран процес. 

Подсјећамо, многобројни грађани окупљени су испред Суда БиХ, као вид подршке Додику и Лукићу.

Након рочишта које је заказано за 13.00 часова, предвиђена је и конференција предсједника Српске, а пренос можете да пратите и програму РТРС-а, нашем порталу и Јутјуб каналу.