latinica  ћирилица
25/09/2024 |  12:06 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

На подручју Бијељине спријечено кријумчарење 14 држављана Авганистана

Припадници Граничне полиције БиХ, спријечили су кријумчарење 14 особа афроазијског поријекла у два одвојена случаја.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

- Најприје су, у мјесту Велино село на подручју Бијељине, 24. септембра 2024. године, приликом граничне контроле два путничка моторна возила, уочили у возилима десет страних држављана. Након тога, у мјесту Трњаци, такође, на подручју Бијељине, контролом путничког моторног возила, БиХ ознака, откривена су четири страна држављана. У разговору са страним држављанима припадници Јединице су дошли до сазнања да не посједују идентификационе документе, док су у Упитницима за мигранте изјавили да долазе из Авганистана. Возилима су управљали држављани БиХ - наводи се у саопштењу Граничне полиције.

Како се додаје у саопштењу, о наведеним догађајима су обавијештени дежурни тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама извршени претрес особа, привремено одузети доказни материјали, а возачи испитани у својству осумњичених, те ће против истих бити достављен Извјештај о почињеном кривичном дјелу Кријумчарење особа Тужилаштву БиХ.

- Страни држављани су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање - додаје се у саопштењу.