latinica  ћирилица
25/09/2024 |  12:04 | Аутор: Агенције

Рафаел Варан завршио каријеру

Француски фудбалер Рафаел Варан саопштио је да завршава професионалну каријеру због великих проблема са повредама.
Рафаел Варан (Фото: EPA-EFE/ASH ALLEN, илустрација) -
Рафаел Варан (Фото: EPA-EFE/ASH ALLEN, илустрација)

Иако се очекивало да ће 31-годишњи штопер играти још неколико сезона, донио је одлуку која је многе изненадила.

- Потребна је огромна доза храбрости да се слушају срце и инстинкт. Жеље и потребе су различите ствари. Падао сам и устајао хиљаду пута, али овај пут је вријеме да станем... Волио сам да се борим за себе, за своје клубове, своју земљу, саиграче и навијаче сваког клуба у ком сам играо... Играти на највишем нивоу је узбудљиво искуство. Тестира сваки ниво вашег тијела и вашег ума. Емоције које доживљавате немогуће је наћи било гдје друго. Као спортисти никада не прихватамо неуспјех. То је наша природа и оно што нас покреће. Не кајем се и не бих ништа мијењао. Освојио сам више него што сам могао да сањам, али поред признања и трофеја поносан сам што сам се, без обзира на све, увијек држао својих принципа и био поштен - наводи се, између осталог, у Варановом саопштењу.

Фудбалер из Лила је протеклог љета потписао за Комо, али је одиграо само један меч за италијански клуб прије него што је имао нову повреду кољена. Очигледно да је то пресудно утицало да заврши богату каријеру.

Започео ју је у Ленсу, из којег је 2011. прешао у Реал Мадрид. Током десет сезона у краљевском клубу је освојио све што се могло освојити, и то више пута, а потом је прешао у Манчестер јунајтед и тамо провео три године.

Са селекцијом Француске је постао шампион свијета 2018. године у Русији.