latinica  ћирилица
25/09/2024 |  10:29 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Ивона Рисовић први сертификовани професионалац за лијечење гојазности

Клиника Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске за унутрашње болести добила је првог свјетски сертификованог професионалца за лијечење и борбу против гојазности, чиме је ова установа постала једина институција у БиХ која у свом саставу запошљава СЦОПЕ сертификованог професионалца за гојазност.
Ивона Рисовић - Фото: РТРС
Ивона РисовићФото: РТРС

Интерниста-ендокринолог Ивона Рисовић успјешно је завршила вишемјесечну едукацију и положила испит за СЦОПЕ сертификат који додјељује Свјетска федерација за гојазност са сједиштем у Лондону.

Она је едукацију завршила у оквиру Стратешког центра за стручно образовање о гојазности, СЦОПЕ је једини свјетски признати сертификат у менаџменту гојазности који посједују љекари из 72 државе.

- УКЦ Српске још једном је доказао опредијељеност за континуирано улагање у едукацију и нове вјештине у складу са свјетским стандардима. Озбиљно и вриједно радимо, а томе у прилог говори да смо једини у БиХ који посједујемо овај међунарнодни сертификат - саопштено је из УКЦ-а.

У саопштењу се додаје да ова здравствена установа наставља да ради на унапређењу здравственог система и едукацији кадра и набавци најбоље опреме.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић честитао је Рисовићевој на овом великом успјеху и обећао даљу подршку запосленима када је ријеч о едукацијама у најпрестижнијим установама Европе и свијета.

- Истовремено ћу се трудити да овдје доводим најбоље стручњаке да би учили наше љекаре и остало медицинско особље - рекао је Ђајић.