latinica  ћирилица
25/09/2024 |  09:13 ⇒ 09:14 | Аутор: РТРС

Потписано писмо намјере о сарадњи између Лакташа и Тјеншуија за будући развој

Градоначелник Града Лакташи Мирослав Бојић и извршни потпредсједник покрајинске Народне асоцијације провинције Гансу за пријатељство са страним земљама, Народна Република Кина, потписали су писмо намјере о успостављању дипломатских односа у циљу унапређења међусобног пријатељства и сарадње.
Потписано писмо намјере о сарадњи - Фото: Уступљена фотографија
Потписано писмо намјере о сарадњиФото: Уступљена фотографија

Овај значајан догађај означава искорак у развоју односа између два града, заснованог на принципима узајамног поштовања.

Како се у саопштењу наводи, споразум је темељ за јачање сарадње у бројним областима, укључујући индустрију, пољопривреду, трговину, образовање, спорт, културу и туризам.

Додају да ће ово партнерство ће омогућити интензивнију размјену искустава и знања, што ће допринијети обостраном развоју заједница.

- Сарадња између Српске и Кине представља кључни елемент нашег заједничког развоја. Поносан сам што је Град Лакташи међу првима у нашој регији који отвара врата новим партнерима из Кине, као једним од водећих економских сила у свијету - истакао је Бојић.

Како он додаје, ова партнерства не само да јачају економске везе, већ и доприносе културолошком разумјевању и пријатељству.

- Вјерујемо да кроз размјену искустава и ресурса можемо остварити обострану корист која ће позитивно утицати на живот наших грађана. У овом тренутку, више него икад, важно је јачати пријатељства између наших народа и стварати темеље за будуће генерације - истакао је Бојић.

Званичници градова истакли су важност активне међуљудске размјене и даљег развоја сарадње. Очекује се да ће се у будућности потписати и додатни споразуми који ће отворити нове могућности за нове сарадње.