latinica  ћирилица
25/09/2024 |  09:03 ⇒ 11:13 | Аутор: sputniknews.com

Испаљени хици на канцеларију кампање Камале Харис у Аризони (ВИДЕО)

Америчка полиција је саопштила да су на канцеларију кампање потпредседнице САД и демократске кандидаткиње Камале Харис у Аризони испаљени хици, само недјељу дана након другог покушаја атентата на кандидата републиканаца и бившег америчког предсједника Доналда Трампа.
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI, илустрација) -
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI, илустрација)

Оштећења настала од неколико хитаца испаљених из ватреног оружја у понедељак после поноћи откривена су у канцеларији Демократског националног комитета у кварту Темпе у граду Финиксу, саопштила је локална полиција, а преноси Њујорк пoст.

- Никога није било у канцеларијама током ноћи, али ово изазива забринутост за безбједност оних који раде у тој згради, као и оних који се налазе у близини - изјавио је представник полиције Рајан Кук.

Он је потврдио да полицијски инспектори анализирају доказе прикупљене на мјесту догађаја, као и да су предузете додатне мјере за побољшање безбједности особља и других људи који раде и живе у тој области.

Према његовим ријечима, за сада нико није ухапшен у вези са овим инцидентом, али надлежни истражују све могуће мотиве.

Инцидент се догодио након другог покушаја убиства Трампа на његовом голф терену у Вест Палм Бичу 15. септембра.

Камала Харис је за петак заказала посјету Аризони у оквиру своје кампање и то би требало да буде њена друга посјета овој значајној америчкој савезној држави од када је у августу на Демократској националној конвенцији номинована за кандидата на предсједничким изборима.