latinica  ћирилица
25/09/2024 |  08:28 | Аутор: РТРС

Шобот: Бањалука заслужује одговорну и стручну управу – улагања у сваки дио града су кључ будућности

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, наставио је своју кампању посјетом Врбањи, гдје је са мјештанима разговарао о кључним проблемима са којима се суочава ово насеље.
СНСД трибина у Врбањи - Фото: РТРС
СНСД трибина у ВрбањиФото: РТРС

Шобот је истакао да Врбања, као и остатак града, заслужује равноправан третман када је у питању развој и улагања, те да је потребно осигурати бољу инфраструктуру и доступност основних услуга.

- Проширење паркинга код школе и проширење приступне улице код вртића су први кораци ка побољшању квалитета живота у Врбањи. Свака заједница, сваки дио Бањалуке, мора имати адекватне услове за развој и сигурност наших грађана - поручио је Шобот синоћ на трибини.

Уступљена фотографија

Поред тога, Шобот је истакао важност изградње тротоара од школе до насеља Зелени вир, као и поновно отварање лабораторије у Врбањи, која је кључна за четири мјесне заједнице.

- Вратити лабораторију у функцију, значи омогућити лакши и бржи приступ здравственим услугама за хиљаде становника овог дијела града - нагласио је.

Уступљена фотографија

Шобот је такође похвалио рјешавање проблема са камером у улици Раде Радића, захваљујући помоћи МУП-а Републике Српске и истакао да се заједничким напорима могу постићи конкретни резултати.

На крају, Шобот је закључио: Бањалука је наша заједничка кућа, а сваки њен дио мора бити уређен и функционалан. Само одговорна и стручна управа може осигурати да сва насеља, од центра до рубних дијелова, добију потребна улагања и пажњу. Побиједиће Врбања, побиједиће Бањалука!