latinica  ћирилица
25/09/2024 |  07:22 ⇒ 07:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Хезболах потврдио да је у израелском нападу убијен командант те групe

Либанска милитантна група Хезболах потврдила је да је у јучерашњим израелским нападима на јужно предграђе Бејрута убијен један од највиших команданата те групе Ибрахим Кобеиси, преносе либански медији.
Либан (Фото: EPA-EFE/STR) -
Либан (Фото: EPA-EFE/STR)

Израел је саопштио да је Кобеиси био високи командант Хезболаха задужен за ракетну јединицу, да се сматра одговорним за лансирања пројектила ка Израелу и да је планирао напад изведен 2000. године у којем су тројица израелских војника отети и убијени.

Наводи се да су у том нападум, трећем у посљедњих седам дана, уништена три спрата једне бејрутске шестоспратнице, преноси АП.

Најмање шест људи је погинуло, а 15 рањено у јучерашњем израелском ваздушном удару на јужно предграђе Бејрута, а либански медији објавили су да је напад изведен на предграђе Дахије, познатом упоришту Хезболаха у главном граду Либана.

Протеклог дана, борбени авиони израелског ваздухопловства бацили су око 2.000 пројектила на циљеве Хезболаха у Либану, саопштила је раније израелска војска, додајучи да су борбени авиони ИАФ погодили око 1.500 циљева Хезболаха, а дронови још неколико стотина.

Према подацима Ургентног центра либанског министарства здравља, у израелском бомбардовању јужног и источног Либана од понедјељка ујутро погинуло је 558 људи, а 1.835 је повријеђено.